Što su sulfati i zašto su štetni za kosu?

Koliko ste puta čuli da se šamponi moraju pjeniti da bi uklonili nečistoće iz kose? Ono što stvara pjenu su upravo sulfati. Sulfati se nalaze i u deterdžentima, sredstvima za čišćenje, tekućim sapunima, gelovima za tuširanje, kupkama, pastama za zube… Sulfati su zapravo soli sumporne kiseline koje privlače vodu i ulje i na taj način uklanjanju prljavštinu i ulje s naše kože i kose.

 Cocochoco, Cocochoco Croatia, Cocochoco Hrvatska, sulfati, šampon bez sulfata, sulphate free shampoo

ALI…

Sulfati su toliko agresivni da uklanjaju i naša prirodna ulja i proteine s kože i kose koji im pomažu da ostanu zdrave. Sulfati isušuju vlasište, uzrokuju prhutanje i ispadanje kose i izazivaju alergijske reakcije. Posebno su štetni za osobe koje pate od bilo kakvih kožnih bolesti ili problema s vlasištem – ekcema, psorijaze, kontaktnog dermatitisa i sl. Dodatno oštećuju i tanku i suhu kosu, a postoje čak i tvrdnje da su u određenoj mjeri i kancerogeni.

Zbog svoje agresivnosti, sulfati ubrzano ispiru i keratin i boto-x iz kose.

Najpoznatiji, najagresivniji i najomraženiji sulfat je SLS (Sodium Lauryl Sulfate). SLS u šamponima povećava rizik od iritacije vlasišta, nadražuje oči, a kosu čini zapetljanom, ispucalom i bez sjaja.

 

ČIME ONDA PRATI KOSU?

Cocochoco šamponima bez sulfata!

Cocochoco šamponi ne sadrže sulfate, parabene ni druge štetne kemijske sastojke. Koriste prirodne čistače i stoga se manje pjene, ali jednako učinkovito uklanjaju ulje i nečistoću bez štetnog utjecaja na kožu ili kosu.

 

KAKO ODABRATI PRAVI ŠAMPON BEZ SULFATA ZA SVOJU KOSU?

Suha i oštećena kosa

Za suhu, oštećenu kosu koja se teško raščešljava koristite Ceramide Intensive Restoration liniju.  Ova serija proizvoda pomaže raščešljati ispucale vrhove i daje sjaj. Njegu ovakve kose upotpunite Cocochoco Keratin Repair maskom ako imate prirodnu boju kose, ili Cocochoco maskom od kašmira ako je kosa bojana. Za borbu s oštećenim vrhovima koristite i Silk Boost Split Ends Leave in tretman.

Cocochoco, Cocochoco Professional, Cocochoco Hrvatska, Cocochoco Croatia, šampon, šampon bez sulfata, sulphate free shampoo, šampon za oštećenu kosu, shampoo for damaged hair

Tanka i masna kosa

Cocochoco Ceramide Volume Boosting tankoj kosi dat će dodatan volumen, a budući da odiže kosu od tjemena, bori se i protiv masne kose. Ceramidi djeluju kao „punjenje“ kose i jačaju njezinu strukturu. Za još bolji efekt, koristite i Cocochoco Boost up masku.

Cocochoco, Cocochoco Professional, Cocochoco Hrvatska, Cocochoco Croatia, šampon, shampoo, šampon bez sulfata, sulphate free shampoo, masna kosa, greasy hair, tanka kosa, thin hair, šampon za masnu kosu, shampoo for greasy hair, šampon za tanku kosu, shampoo for thin hair

Plava bojana kosa

Posebno osmišljena linija za plavuše – Cocochoco Anti yellow Silver Touch – uklanja neželjene žute tonove iz kose bez isušivanja i ostavljanja ljubičastih tragova na rukama. Nježna, neagresivna formula kosi daje prekrasan sjaj i njegu.

Cocochoco, Cocochoco Croatia, Cocochoco Hrvatska, plava kosa, blonde, blonde hair, šampon za plavu kosu, shampoo for blonde hair, silver šampon, silver shampoo, šampon bez sulfata, sulphate free shampoo

Osjetljivo vlasište

Već smo utvrdili da je za ovakav tip vlasišta najbolje koristiti proizvode za kosu bez sulfata, a mi smo dodatno razvili i poseban šampon i regenerator upravo za to. Šampon nježno čisti kosu bez isušivanja i iritacije, a regenerator hrani kosu i štiti je topline fena, pegle ili figara.

Cocochoco, Cocochoco Professional, Cocochoco Croatia, Cocochoco Hrvatska, šampon bez sulfata, sulphate free shampoo, šampon protiv peruti, šampon za osjetljivo vlasište, osjetljivo vlasište

 

KAKO PRATI KOSU PREPARATIMA BEZ SULFATA

1. Namočite kosu.
2. Nanesite malo šampona samo na tjeme i istrljajte. Ako se šampon ne pjeni u prvom pranju, to je normalno.
3. Isperite.
4. Nanesite malo više šampona na cijelu kosu.
5. Dobro isperite.
6. Nanesite regenerator ili masku prema uputama (barem 10-15 cm od vlasišta).
7. Dobro isperite toplom vodom.

 

Cocochoco, Cocochoco Croatia, Cocochoco Hrvatska, Cocochoco Professional, šampon bez sulfata, suplhate free shampoo


Pravilna njega kose nakon Cocochoco tretmana produžuje trajanje Cocochoco tretmana do čak šest mjeseci, ali naše proizvode bez sulfata možete koristiti neovisno o tome jeste li radili Cocochoco tretman ili ne. Cocochoco proizvodi za njegu kose pogodni su i sigurni za svaki tip kose.